Många släktingar hävdar att hamburgermackan, i form av en platt bit köttfärs mellan två skivor runt vitt bröd, var deras uppfinning, och naturligtvis amerikanerna som älskar denna smörgås, som lagar och äter fyrtio miljarder olika sorters hamburgare. smörgåsar varje år, är de första anspråkarna på denna historia.Problemet är att den första uppfinnaren av hamburgermackan har varit okänd till denna dag.

Men vilket land tillhör hamburgaren egentligen?

Vissa tror att den första hamburgaren gjordes i staden Hamburg, Tyskland. Det verkar som att den första generationen av denna smörgås i sin nuvarande form kom till tyska kockar från Hamburg på 1800-talet. På den tiden var Hamburgs nötkött känt över hela världen och de första speciella hamburgersmörgåsarna var i form av en bit biff med två skivor runt vitt bröd.

Senare, när denna bit av biff ändrade sin karaktär till köttfärs, var den fortfarande känd som “hamburgerbiff” tills den blev känd som hamburgare och hamburgare.

Varje år säljs 100 miljarder hamburgermackor över hela världen, varav 40 miljarder köps av amerikaner. Även om den här runda, feta och utsökta snabbmaten vid första anblicken är en bekväm och modern mat som anses vara en snabb lunch eller middag, men det är inte illa att veta att hamburgare är en av de legendariska maträtterna med en historia lika gammal som historia och Den 28 maj varje år är den internationella dagen, denna snabbmat är utsökt och maj månad är världens hamburgermånad.